ZINOBEL OG KRÆFT, af Joan Arler, grundlægger af Zinobel

”Der er mange der har spurgt mig, hvordan jeg behandlede min egen hud under mit brystkræftforløb, og det vil jeg gerne dele med jer.

 

Jeg vil lige starte med at fastslå, at Zinobel produkterne ikke er medicin, men hudpleje, der ingen kendt virkning har mod kræft.

 

Når det så er sagt, vil jeg gerne fortælle om de positive oplevelser, jeg selv havde med at bruge produkterne på huden, da jeg blev behandlet for brystkræft i 16 måneder i 2021-2022.

 

Jeg har været igennem 2 antistoffer, 3 kemostoffer,  operation, strålebehandling og 1 antistof i nævnte rækkefølge. Behandlingen har heldigvis virket helt som den skulle på sygdommen, og det er jeg meget, meget taknemmelig for.

 

Men undervejs har der været ubehagelige påvirkninger af huden, med tørhed, sår og udslæt fra medicinen, sår fra strålebehandlingen og ar fra operationen.

 

Sygehuset tilbød forskellige cremer til at dæmpe problemerne. Men da jeg jo, om nogen, ved hvor højt niveauet af fine aktive ingredienser, der er i Zinobel produkterne, og at de også er uden en række, for mig, uønskede stoffer og fås uden parfume, foretrak jeg at bruge mine egne produkter.

 

Jeg ville jo ikke bare gå i gang uden at konsultere sygehuset først. Så jeg medbragte de Zinobel produkter, jeg kunne tænke mig at bruge, og fik grønt lys til det.

 

De produkter, jeg først og fremmest har brugt til den påvirkede hud, er Instant Care Serum, Day no. 1 Naturel og Intense Repair Oil (sygehuset lagde bl.a. vægt på, at produkterne helst skulle være uden parfume).

 

Produkterne har været meget, meget behagelige at bruge på den irriterede hud, og de har for mig afhjulpet tørheden og minimeret generne fra sår og udslæt. Og arrene blev meget hurtigt pæne.

 

Her er, lidt mere detaljeret, hvordan jeg brugte produkterne:

 

UNDER KEMO/IMMUNTERAPI BEHANDLINGEN:

Min hud blev mere tør og der opstod små væskende sår, især i ansigtet.
Jeg plejer at bruge Instant Care serum og Day no. 1 i ansigtet hver morgen. Nu satte jeg mængden lidt op, – lidt ekstra af begge dele.  Udover, at det var behageligt, lykkedes det at holde huden fugtet og smidig. Sårene forsvandt dog først helt, da behandlingen med det forårsagende anti-stof var slut.
Herefter fulgte jeg op med Intense Repair oil.
Til natten brugte jeg Night no. 1 Naturel, som jeg plejer.

 

Under kemokuren skete der også det, at i en lille uges tid efter hver behandling hævede jeg op omkring munden. Læberne så ganske flotte ud (smil). Men når hævelse så faldt igen, viste det sig at huden havde sværere og sværere ved at trække sig sammen. Det er svært at restituere efter så kraftige påvirkninger, jo ældre man bliver, så odds var ikke alt for gode. Jeg har nu flere rynker om munden end før behandlingen, men jeg kan også se at huden, heldigvis, stille og roligt forbedres.

 

EFTER OPERATION:
Man skal ikke smøre nogen form for cremer på de friske sår (som desuden var plastret til).
Efter ca. 2 uger var sårene (i bryst og armhule) helet så meget, at man kunne begynde at smøre dem.
Her brugte jeg først dagcreme, Day no. 1 Naturel, alene i ca. 1 uge.
Herefter gik jeg i gang med en lille smule serum, efterfulgt af dagcremen, og fortsatte sådan frem til strålebehandlingen, der startede ca. en måned efter operation.

 
Senere fulgte jeg op med Intense Repair oil, alene, på arrene i ca. et halvt år.

 
Arrene så allerede rigtig fine ude efter en måned. (se foto).

 

 

UNDER STRÅLEBEHANDLING:
Her smurte jeg det bestrålede område, især operationsområdet, med dagcreme, Day no. 1, hver dag/aften EFTER strålebehandlingen, der varede i 3 uger.

 

 

EFTER ENDT STRÅLEBEHANDLING:
Jeg troede lige, at jeg var sluppet fra strålebehandlingen uden irritation af huden. Men ca. en uge efter jeg var færdig, kom der rødme på store dele af det bestrålede område, – ikke ret meget i operationsområdet, hvor jeg først og fremmest havde sat ind med pleje. Men midt på brystkasse/decolleté og ved kraveben var det ret slemt, – med væskende sår! Det samme opstod på ryg/skulder.

Jeg var ikke forberedt på, at der kunne komme skader på ryggen og havde ikke smurt forebyggende der. Jeg har siden fået at vide, at det langt fra er alle, der får hudskader på ryggen (man bestråles jo på fronten). Nogle slipper endda igennem forløbet helt uden hudgener.

Hvis man bliver hårdt ramt, har jeg fået oplyst, at man kan få varige hudskader. Sygehuset anbefaler, at man ikke får sol på de bestrålede områder i mindst et år. Og jeg går ind for, at man derefter bruger højfaktor solcreme udover normal hudplejerutine.

De første ca. 2 uger, hvor der var væskende sår, behandlede jeg meget skånsomt, – kun med lidt Day no. 1 dagcreme. Det tog den sviende fornemmelse med det samme.

Da sårene ikke længere væskede, startede jeg op med et tyndt lag serum under dagcremen.

Herfra gik det hurtigt med ophelingen. Da de sidste sår var helet, og der kun var rødme tilbage, startede jeg op med Intense Repair Oil over serum, i stedet for dagcremen.

Ca. en måned efter endt strålebehandling, var min hud fuldstændig helet og fin. Der var hverken sår eller rødme og jeg fortsatte med at bruge Intense Repair Oil alene.
Efter ca. et halvt år skiftede jeg over til High Care Body Oil.

Det tager lang tid for huden at restituere sig i dybden. Så selv om det ser fint ud på overfladen, kan det godt betale sig at blive ved med at pleje.

I den værste periode, da huden var meget sart, irriteret og sviende, føltes det virkelig behageligt at smøre med dagcremen og senere serum.

Dette er blot mine egne erfaringer, og der vil selvfølgelig være forskel på, både hvor medtaget man er, og hvor godt man restituerer.

Men vælger du at bruge Zinobel Organic Boost i en tilsvarende situation, vil jeg bare minde om, at produkterne er koncentrerede, – så start op med ganske lidt!
Og det er altid en god ide at rådføre sig med sygehuset.”

Joan Arler