PARFUME OG ALLERGI

DUFT/PARFUME

Nogle foretrækker hudpleje, der dufter af lidt, andre vil helst have det uden.
Flere af Zinobel Organic Boost produkterne kan vælges med eller uden mild duft. For alle produkter med duft gælder, at der kun er tilsat små mængder af duftstoffer.


Vi foretrækker dufte som naturen selv har opfundet. Derfor bruger vi hovedsageligt naturlige æteriske olier udvundet af planter. Enkelte dufte er fremstillet i laboratorium, men i naturidentisk form, dvs. magen til stof man finder i naturen. Derved kan det være muligt at minimere allergener og/eller at gøre ingrediensen mere bæredygtig (end f.eks. at skulle dyrke 500 kg plante og få 1 kg duft ud af det).


Alt, hvad der dufter, skal i henhold til lovgivningen deklareres som parfume. Det gælder, hvad end det er kunstig parfume eller naturlige æteriske olier. Desuden skal 26 kendte allergener deklareres. Igen, gælder det, både hvis de er tilsat enkeltvis, eller hvis de er en del af den naturlige æterisk olie (Det kan man opleve en del forvirring omkring).


ORGANIC BOOST OG ALLERGI
Enkelte af vore produkter er, som nævnt ovenfor, tilsat naturlige duftstoffer i små mængder. Det, at en duft er naturlig, forhindrer ikke, at den kan fremkalde gener hos duftallergikere, der derfor bør vælge de neutrale/allergenfri produkter i serien.
De 3 produkter, der indeholder allergener fra naturlige duftolier, er Day no. Fruit, Night no. 1 Rose og HIgh Care Body Oil. Allergenerne forekommer her i meget begrænset, men dog deklarationspligtig mængde.


Selv de neutrale produkter, uden duft og uden de 26 allergener, kan ikke garanteres helt ”allergi-sikre”, idet de er sammensat af mange forskellige plante ingredienser, der hver især indeholder en lang række bio-stoffer. Det store udbud af næringsstoffer fra naturen er med til at give produkterne deres fremragende egenskaber, men betyder altså også, at der er en vis chance for at møde et stof, man ikke kan tåle, hvis man er allergisk disponeret.

Ca. 4% af den danske befolkning har parfumeallergi.
Man kan blive testet for allergener. Hvis du lider af allergi, opfordrer vi dig til at tjekke ingredienslisten og se om, der forekommer stoffer, du er bekendt med, at du ikke kan tåle.


Heldigvis er det meget sjældent, vi hører om allergiske reaktioner på Zinobel produkter.

Man skal ikke forveksle allergi med reaktioner, der kommer som følge af, at produkterne er meget aktive. Når du starter med Zinobel Organic Boost, især serum, er det en god ide at bruge ganske lidt og tilvænne huden over 1-2 uger. 

Reaktion, på at et produkt arbejder aktivt i huden, kan være let rødme op til max. en times tid, hvis man starter for voldsomt op. 

Ved allergisk reaktion, vil der typisk både være rødme, svien og hævelse, som kan vare i flere dage.