CERTIFICERINGER

Langt hovedparten af vore ingredienser er økologisk certificerede.
Se økologiprocenten under hvert enkelt produkt.

Selve produkterne/mærket har vi valgt ikke at bruge certificeringskroner på.

Fordi:

  • EU lovgivningen er meget klar og omfattende, og vi mener ikke den behøver underbygges af private mærkningsordninger, når vi samtidig selv er åbne om alt. Alt hvad vi påstår i vores markedsføring skal i henhold til lovgivningen være korrekt. Hvis vi f.eks. skriver her, og på emballagen, at et produkt indeholder 95% økologisk certificerede ingredienser, så er det sådan det er.  
    Myndighederne har til enhver tid adgang til at kontrollere det.
  • Når vi udvikler, tjekker vi forskellige mærkningsordninger og tilstræber, at vore ingredienser vil kunne certificeres der, hvis de ikke allerede er det.
  • Det er relativt dyrt at certificere et mindre brand som Zinobel, med mange unikke specialingredienser. Og den ekstraudgift kan kun havne hos forbrugeren. Det vil vi gerne skåne dig for. Så får du mere for pengene.

VEGAN
Vore produkter er 100% veganske. Ingen af dem indeholder produkter eller biprodukter af animalsk karakter.

ØKOLOGI

Alle anvendte baseolier er økologisk certificerede.

Vi går ind for de økologiske principper om mere skånsom og mindre intensiv drift, uden brug af sprøjtemidler. 

Ikke mindst går vi ind for, at man ikke påfører sig sprøjtemidler på huden via sine hudplejeprodukter.

Man må gå ud fra at ikke-økologiske plantebaserede produkter indeholder rester af sprøjtemidler. Det viser diverse undersøgelser. Undersøgelser viser også, at rester af sprøjtemidler kan være giftige, især for hjernen. Sprøjtemidler er ikke deklareret på hudplejeprodukter. Så hvis du vil være på den sikre side, anbefales du at vælge økologi.

MICROPLAST
Ingen af Zinobels produkter indeholder microplast.

PFAS
Ingen af Zinobels produkter indeholder PFAS eller andre flourforbindelser, og heller ikke en lang række af andre stoffer som vi finder uønskede.

HVORFOR IKKE ALTID 100% ØKOLOGISK?

Det er kun dyrkede ingredienser, altså planter (og dyr, hvis man anvender animalske produkter, hvad vi ikke gør), der kan certificeres økologisk. Alt andet, f.eks. traditionelle vitaminer og mineraler og diverse laboratorieskabte ingredienser, kan ikke være økologiske.

I visse tilfælde kan det være mere bæredygtigt, og give god mening, at fremstille et naturidentisk stof i et laboratorie, frem for at dyrke en plante og udvinde nøjagtigt samme stof. Det gælder f.eks. for visse dufte og konserveringsmidler. Disse stoffer indeholder selvfølgelig ingen sprøjtemidler.

Men vi vil også gerne undgå syntetiske stoffer, der indeholder såkaldte kemiske urenheder. Disse skal ligesom sprøjtemidler ikke deklareres, og kan være ligeså skadelige ved tilstrækkelig mængde.

Vi tilstræber helt klart mest muligt naturligt økologisk indhold!

EMBALLAGEN

Emballagen er praktisk, hygiejnisk og miljøvenlig.

Miljøvenlige produkter bør have miljøvenlig emballage.

Derfor er der til cremerne valgt en airless pumpeflaske i let nedbrydelig PP plast.
Beholderen er fremstillet og miljøcertificeret i Europa. Den indeholder, til f.eks dag-, og natcremer, 50 ml, men syner måske ikke af så meget, fordi der ingen dobbeltvægge er, af hensyn til spild og miljøbelastning.

 Beholderen har en indvendig bund, der suges opad af vakuum, når der trykkes på pumpehovedet, og dermed presses produktet ud.
Der er således ingen luft i flasken, og man kan ikke stikke fingrene ned i produktet.

Det betyder alt i alt, at produktet kan konserveres mildere, og pga. det særlige vakuumsystem, er der heller intet spild; man får stort set alt med ud.

Olieflaskerne er fremstillet af glas, der er 100% genanvendeligt.

Vores æsker fremstilles udelukkende af FSC certificeret træ, dvs. fra bæredygtig skovproduktion. Vi mener kun, det er etisk forsvarligt at anvende pap, hvis det kommer fra bæredygtig produktion. Æskerne giver produkterne ekstra beskyttelse mod lys og mulighed for mere informerende tekst.

 

RIGTIG MEGET FOR PENGENE!

Du får mere for pengene end du drømmer om! Vi anvender et særdeles højt niveau af nogle af de mest aktive ingredienser. Meget dyre ingredienser.

Hvorfor er produkterne så ikke dyrere, end de er? Svar: Fordi vi er gode til at holde andre udgifter nede.

Læs om parfume i Zinobels produkter og allergi her

 

Se under overskriften Produkter, hvis du vil vide mere om fravalgte stoffer, dyreforsøg, hovedingredienser, virkning mm