FRAVALGTE STOFFER

DYREFORSØG
Organic Boost produkterne er ikke testet på dyr. Det samme gælder fra marts 2013 for alle andre kosmetiske produkter produceret i EU, efter et totalforbud mod dyreforsøg er trådt i kraft.
Det er heller ikke tilladt at anvende resultater fra dyreforsøg foretaget uden for EU.
Dette påskønner Zinobel!


VEGAN
Der er ingen animalske produkter eller biprodukter i Zinobels produkter.

 
PROBLEMATISKE STOFFER

Jo bedre indtrængningen af produkternes aktive stoffer er, des bedre er virkningen helt klart på huden, – men eventuelle skadestoffer kan følge med!


Når stofferne trænger direkte ind i huden, og altså ikke indtages gennem munden, går de uden om fordøjelses systemet og dets ”rensningsanlæg”, lever og nyrer, i første omgang.

Ikke økologiske planter indeholder med stor sandsynlighed rester af sprøjtemidler.
Visse laboratorieforarbejdede stoffer kan indeholde såkaldte kemiske urenheder. 
Ingen af delene skal deklareres.

Derfor mener vi, at pesticidefri økologiske naturmaterialer absolut er at foretrække til hudpleje. Og selvfølgelig uden microplast! 


Vores holdning er, at stoffer, der måske kan forstyrre centralnervesystemet eller måske kan fremkalde kræft og fødselsdefekter og måske er hormonforstyrrende og dermed kan nedsætte frugtbarheden hos unge mennesker, og desuden forårsage at havdyrearter uddør, fordi de forvandles til hermafroditter, der ikke kan formere sig, – ikke hører hjemme i produkter, man påfører sin hud eller i øvrigt belaster miljøet med.


Hvis stoffer dokumenteres at have sådanne effekter, forbydes de. Men der vil altid være gråzoner og stoffer, der kommer under mistanke. Der vil også være sådanne stoffer, der er tilladt, når blot de er under en vis grænseværdi. Vi tilstræber at undgå disse stoffer.


Vi ville gerne yde den service at liste en række stoffer op, som vi har fravalgt.
Men det er desværre ikke tilladt at liste stoffer, der er fravalgt i et produkt, hverken hvis de er forbudte eller er lovlige. I stedet kan man se under de enkelte produkter, hvilke stoffer vi har tilvalgt.
 
Vi henviser til indholdsdeklarationerne og du er også meget velkommen til at henvende dig til os (tlf. 52401092) for at høre om diverse stoffer er tilsat eller ej.