DYREFORSØG
Organic Boost produkterne er ikke testet på dyr. Det samme gælder fra marts 2013 for alle andre kosmetiske produkter produceret i EU, efter et totalforbud mod dyreforsøg er trådt i kraft.
Det er heller ikke tilladt at anvende resultater fra dyreforsøg foretaget uden for EU.
Dette påskønner Zinobel.

VEGAN
Der er ingen animalske stoffer i Zinobels produkter.
 
PROBLEMATISKE STOFFER
Jo bedre indtrængningen af produkternes aktive stoffer er, des bedre er virkningen helt klart på huden, - men eventuelle skadestoffer følger med!
Når stofferne trænger direkte ind i huden, og altså ikke indtages gennem munden, går de uden om fordøjelsessystemet og dets ”rensningsanlæg”, lever og nyrer i første omgang.

Derfor mener vi at pesticidefri økologiske naturmaterialer absolut er at foretrække til hudpleje.
Ikke økologiske planter indeholder med stor sandsynlighed rester af sprøjtemidler.

Vores holdning er, at stoffer, der måske kan forstyrre centralnervesystemet eller måske kan fremkalde kræft og fødselsdefekter og måske er hormonforstyrrende og dermed kan nedsætte frugtbarheden hos unge mennesker, og desuden forårsage at havdyrearter uddør, fordi de forvandles til hermafroditter, der ikke kan formere sig, - ikke hører hjemme i produkter, man påfører sin hud eller i øvrigt belaster miljøet med.

Hvis stoffer dokumenteres at have sådanne effekter, forbydes de. Men der vil altid være gråzoner og stoffer, der kommer under mistanke. Vi forsøger at undgå sådanne stoffer.

Vores brugere er moderne bevidste forbrugere, der går op i sund livsstil, ønsker de bedste ingredienser, og forsøger at undgå mistænkelige ingredienser.
 
Vi ville gerne yde den service at liste en række stoffer op, som vi har fravalgt.
Men det er desværre ikke længere tilladt at liste stoffer, der er fravalgt i et produkt, hverken hvis de er forbudte eller er tilladte. I stedet kan man se under de enkelte produkter hvilke stoffer vi har tilvalgt.
 
Vi henviser til indholdsdeklarationerne og man er også velkommen til at henvende sig til os (tlf. 52401092) for at høre om diverse stoffer er tilsat eller ej.
 
ORGANIC BOOST OG ALLERGI:
Nogle få af vore produkter er tilsat naturligt forekommende duftolier i små mængder. Selv om duftene er naturlige, er der risiko for, at de kan fremkalde gener hos duftallergikere, som derfor bør vælge de neutrale produkter i serien.

Selv de neutrale produkter kan ikke garanteres ”allergi-sikre”, idet de er sammensat af mange forskellige plante ingredienser, der hver især indeholder en lang række bio-stoffer. Det store udbud af næringsstoffer fra naturen er med til at give produkterne deres fremragende egenskaber, men betyder altså også, at der er større chance for at møde et stof, man ikke kan tåle, hvis man er allergisk disponeret.